+31 (0) 6 55 55 12 73 info@penningsagriservice.com
Selecteer een pagina

Wij persen midibalen en grote balen van snijmaïs en heel veel andere producten. 

En we doen nog veel meer. 

Van het laden van het product tot het wegstapelen van de balen en alles daartussenin, wij doen het graag en we doen het goed. Het hele jaar door en in heel Nederland, België en Duitsland. Ons doel is een tevreden veehouder die met behulp van balen goed, eenvoudig en efficiënt kan voeren.

Door gebruik te maken van balen heb je minder last van broei- en schimmelverliezen. En kun je het voer precies afstemmen op de behoeften van je vee. Midibalen zijn ideaal als je kleinere hoeveelheden vee hebt of weinig opslagruimte. Maar ook bij grotere hoeveelheden vee hebben balen veel voordelen. Doordat je de samenstelling kunt afstemmen op de behoefte en je veel minder last hebt van broei- en schimmelverliezen zijn balen onder aan de streep soms zelfs goedkoper dan los voer.

Wij kunnen het hele jaar rond onze diensten aanbieden. Maar ons hoogseizoen begint in september:

September – De oogst van vorig seizoen die nog over is in de rijkuil persen we in balen zodat je de kuil weer vrij hebt voor de komende oogst. Zo heb je geen voedselverspilling en alle ruimte weer vrij in je kuil. De nieuwe oogst kan zo nog enige tijd dicht blijven om goed te conserveren. Dankzij onze tractor met voorlader en shovel kunnen we dit ook bij beperkte beschikbare ruimte. En in het geval van de midibalen pers past al het materieel op onze vrachtwagen en komen we graag naar je toe door heel Nederland, België en Duitsland.

September/oktober – Als de maïs wordt geoogst kunnen wij deze direct van het land in balen persen. Door de balen daarna direct op de juiste plek te zetten, is er de minste kans op beschadigingen. Met onze grote pers is het mogelijk direct vanuit de silagewagen/kieper de pers te vullen. Dit zorgt voor de minste verontreiniging. Dit kan op ieder gewenste locatie. De variabele perskamer zorgt voor vaste, strakke balen en heeft tegelijk een capaciteit van ruim 50 balen per uur. Na het persen worden de balen gebonden met folie en daarna volledig gewikkeld met minimaal 6 lagen wikkelfolie. Op verzoek kan elke baal gewogen worden en is er een totaaloverzicht te zien van de gehele partij. De folie is geheel recyclebaar

Oktober – Aan het einde van de snijmais oogst gaan we over op het persen van de mais als MKS / Mais Kolven Schroot. Je loonwerker hakselt alleen de kolven en de rest blijft als maisstro achter op het land wat zorgt voor betere bodemvruchtbaarheid en vochthuishouding. De gehakselde kolven persen we in balen en dit heeft heel veel voordelen. De kolven bevatten veel zetmeel en dit zorgt voor geconcentreerd voer dat heel goed gecombineerd kan worden met eiwitrijk gras. Hierdoor hoef je niet, of veel minder, dure eiwitkern bij te voeren. Wil je meer weten over MKS? Neem gerust contact met ons op, we vertellen er graag meer over.

Voorjaar/zomer – Heb je ingekuild en wordt het voer onverhoopt toch warm door broei? Of wil je de rijkuil verkopen in balen? Dan kunnen wij dit direct uit de kuil om persen in balen, zo blijft de kwaliteit van het voer optimaal.

Het jaar rond – Het hele jaar door zijn we partijen voorgemengde rantsoenen (Totaal Mixed Rantsoen) aan het persen voor bijvoorbeeld droogstaande koeien. Ook hier geldt; dit kan zowel met onze midibalen pers als onze grote balen pers

In deze video zie je hoe onze Orkel Dens-X Compactor de ingekuilde maïs van vorig seizoen in balen perst.

WhatsApp openen
Stuur een bericht via WhatsApp
Hallo, hoe kan ik je helpen?